Sata tarinaa TUL:sta

28.11.2018

Alla oleva teksti on lähetetty julkaistavaksi tammikuussa ilmestyvään "Sata tarinaa TUL:sta" julkaisuun. 

Seurallamme oli tapana käydä joka kesä lentopalloturnauksessa.
Tällä kertaa matkamme suuntautui Kouvolaan, elettiin 90 –lukua. Mukana oli sekä miesten että naisten joukkue. Odotukset olivat korkealla matkustaessamme Apen (Alpo H) bussilla kohti Kouvolaa. Ape oli joukkueen passari ja aivan mahdoton suustaan, tarinankertoja, joka sai kuulijoita ympärilleen ja naurua riitti.
Perillä Kouvolassa miehiä odottivat pelit ulkokentällä ja päivä kului mukavasti muutamalla makealla voitolla ja myös parilla karvaalla tappiolla.
Kuitenkin tämä turnaus jäi lähtemättömästi mieleen yhdestä meidän naisjoukkueen ottelusta, mikä pelattiin sisällä koulun isossa salissa.
Tapahtui seuraavaa: Ape oli tietysti katsomassa peliä, kun omat pelit olivat jo siltä päivältä pelattu. Tuomari teki virheen ja vihelsi pisteen vastajoukkueelle. Ape esitti kuuluvalla äänellä reippaita kommentteja väärästä tuomiosta, ja sai osan yleisöstä hörähtelemään. Muutama naseva kommentti lisää sai myös tuomarin kiinnostumaan häiriköstä ja hän ilmaisi sen sanomalla : ”Katsomossa hiljaa”.
Peli jatkui siihen asti, kun Ape huomasi taas räikeän virheen tuomiossa. Taas sai tuomari oikein kunnon sanaryöpytyksen. Alkoi ajatusten vaihto Ape vastaan tuomari, ja lopputuloksena oli punehtuneen tuomarin julistus: ”Peli ei jatku ennen kuin tuo humalainen häirikkö poistuu katsomosta”. Apella, joka ei alkoholia käytä, oli kyllä katsojien ja pelaajien myötätunto puolellaan hauskoista kommenteista, mutta herrasmies kun on, hän poistui katsomosta ja toivotti hyviä pelejä.
Ottelun jälkeen Ape peruutti täysipitkää bussia koulun pylväikön välistä kohti koulun ovea ottaakseen naisjoukkueen kyytiin. Kuinkas sattuikaan äskeinen tuomari astumaan ovesta ulos, ja hän näki bussin peruuttavan ahtaassa tilassa, ja kuskin paikalla istui sama häirikkö, jonka hän oli hetki aikaisemmin poistanut humalatilan vuoksi katsomosta. Meille sivusta seuranneille tuomarin epäuskoinen ilme jäi lähtemättömästi mieleen ja tilanteelle ja tapahtumalle naurettiin vielä vuosia myöhemmin.
Kirjoittaja-muistelija: Pepe Juvonen

31.03.2019Lentismiehet Keski-Suomen mestareita
28.11.2018Sata tarinaa TUL:sta