Historia

Jyväskyläläinen TiPan naisten salibandyjoukkue perustettiin vuonna 2009. Joukkue muodostui aluksi kaveriporukan ympärille, mutta sitten pelaajia alettiin värväämään myös tuttavapiirin ulkopuolelta ja varsin hyvin tuloksin.

Kausi 2009-2010:

TiPan joukkue ilmoittautui Sisä-Suomen IV-divisioonaan 15 pelaajan voimin. Joukkue lähti sarjaan sillä mielin, että pidetään hauskaa, nautitaan liikunnasta ja katsotaan samalla mihin saakka rahkeet riittävät. Alkukankeuden jälkeen pelit alkoivat sujumaan kerta kerralta paremmin. Nälkä kasvoi syödessä ja joukkue halusi haastaa ja kehittää itseään. Määrätietoisemmaksi muuttuneet harjoitukset tuottivat tulosta. Ensimmäinen kausi nelosdivarissa sujui yllättäen todella hyvin, valmentajan vielä puuttuessa. TiPa sijoittui omassa lohkossaan kakkoseksi nousten III-divisioonaan.

Kausi 2010-2011:

TiPa pelaa Sisä-Suomen III-divisioonassa. Joukkueen kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia, sillä muutama vanha pelaaja jäi edelliskauden jälkeen joukkueesta pois, mutta uusia innokkaita pelaajia on tullut tilalle. TiPassa pelaa 23 vihreävalko-/keltamusta-asuista naispelaajaa. Joukkue on saanut hankituksi valmentajan ja yhteistyö on alkanut hyvin. Meneillään olevalla kaudella TiPan tavoitteena on kehittyä edelleen joukkueena, olla kova vastus ja säilyttää sarjapaikka.

Kausi 2011-2012:

Tipa jatkoi nousemistaan Sisä-Suomen sarjassa noustessa II-divisioonaan. Tähän kauteen Tipa lähti kolmella kentällisellä. Osa pelaajista on vanhoja, mutta myös uusia pelaajia saatiin mukaan iloiseen joukkoomme. Myös valmennus puolella tapahtui muutoksia. Tipan tavoitteena on lähteä pelamaan jokainen peli täysillä, peli kerrallaan ja katsoa mihin se johtaa tänä kautena.... sekä pitää peli ja henki iloisena!!!

Kausi 2012-2013

Tipan kausi jatkui II-divisioonassa ja joukkue pysyikin suurimmaksi osaksi samana edelliseen kauteen verrattuna. Muutamia pelaajia saimme joukkueeseen lisää. Harjoittelua jatkettiin 2 valmentajan voimin ja peleihin lähdettiin innokkain mielin. Pelit olivat usein hyvin tiukkia ja päättyivätkin harmillisesti liiankin usein vain yhden maalin tappioon Tipalle.  Tavoitteenamme oli säilyttää sarjapaikka, ja sijoittua edellisen kauden tapaan sarjan keskivaiheelle. Valitettavasti emme päässeet tavoitteeseen ja kauden loputtua tuloksena oli siirtyminen III-divisioonaan.

Kausi 2013-2014


Tipan kautta ollaan aloittelemassa 18 pelaajan voimin. Vaikka siirryimme sarjatasolla III-divisioonaan, ei into ole pelaamiseen laantunut. Joukkue tavoittelee kärkipään sijoitusta ja toivon mukaan taistelemme loppukaudesta taas siirtymisestä II-divisioonaan. Joukkueen runko on pysynyt samana nyt muutaman kauden ajan ja jatkamme pelikuvioiden hioimista valmentajakaksikkomme johdolla. Lähdetään pelaamaan myös tämäkin kausi täysillä ja eikä päästetä vastustajaa helpolla!

Kausi 2014-2015

Tipan kokoonpano pysyi edelliskauteen nähden suht samana. Pelit III-divisioonassa menikin vallan loistavasti vaikka muutamia loukkaantumisia tulikin eikä valmentajaa ollut. Tavoitteeseen päästiin ja seuraavaksi kaudeksi nousimmekin II-divisioonaan.

Kausi 2015-2016

Tipa lähtee tähän kauteen iloisella ja taisteluhenkisellä mielellä pelaamaan II-divisioonaa. Joukkue koostuu suurinpiirtein vanhasta kokoonpanosta ja muutamasta uudesta pelaajasta sekä paluumuuttajasta.

Kausi alkoikin mukavasti, kun saimme avuksemme valmentajan ja saimme maalivahdinkin. Pelit olivat ajoittain kovinkin tiukkoja. Kovasta taistelusta ja yrittämisestä huolimatta tappioita tuli toisensa perään lukuunottamatta yhtä voittoisaa peliä, josta saimme kaksi pistettä muistoksi II-divarista.

Seuraavaan kauteen lähdemme uudella tarmolla ja temmolla pelaamaan pelejä III-divisioonaan.